lørdag 14. mars 2009

Velkommen!




Velkommen til Venner av Lwiro bloggen!


Dette er en fortsettelse av vår forige blog http://awarenorge.blogspot.com/


Vi har nå skiftet navn og fant det derfor naturlig og også bytte blogg.


Venner av Lwiro er en frivillig organisasjon som jobber for å hjelpe Senter for Rehabilitering av Primater Lwiro, CRPL, i Kongo.

CRPL tar i mot sjimpanser og andre aper som er konfiskert av kongolesiske myndigheter. Det foregår mye ulovlig jakt på sjimpanser og andre aper i Kongo, for det meste for kjøttets skyld. En bonus er hvis man får tak i en baby sjimpanse som man kan prøve å selge som kjæledyr. De fleste av disse vil dø, da de ikke får det stellet eller den maten de trenger. De som overlever vil ende opp i et lite bur eller kanskje bundet med en kjetting til en stolpe. En voksen sjimpanse er mer en 5 ganger sterkere enn en voksen mann og allerede som to åring begynner de å bli vanskelige og håndtere. De er i tillegg meget inteligente og vet hva de vil, og er derfor veldig vanskelige å trene uten bruk av vold. De heldigste sjimpansene vil komme til et senter som Lwiro. Her lærer de å bli sjimpanser igjen og begynne et nytt liv sammen med en ny sjimpanse familie. Vi håper og tror at vi en dag kan finne et sted hvor de kan slippes tilbake ut i naturen, uten fare for at de igjen blir offer for ulovlig jakt.

Jeg (Hildegunn) og Jeanette vil skrive i denne bloggen. Vi har begge tilbrakt flere måneder i Lwiro og planlegger å reise tilbake. Vi vet hvor stort behov senteret har for vår hjelp, spesiellt når det gjelder å samle inn penger slik at senteret kan utvikles og sjimpansene og de andre apene kan få det livet de fortjener. Sammen med oss i styret har vi Gro Anita og Anne Charlotte.
Håper dere vil like denne bloggen, og vurdere og støtte oss! All hjelp vi kan få betyr veldig mye, kongos sjimpanser trenger deg!


Jeanette og Hildegunn sammen med noen av de som jobber i Lwiro

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar